Králičie mäso najprv zbavíme nepríjemnej príchute tým
ž ho sparíme osolenou vriacou vodou. V pekáči roztopíme maslo
pridáme nakrájanú zeleninu (petržlen
mrkvu
zeler) a cibuľu
opražíme dozlata
vložíme osoleného králika a pomaly pečieme asi hodinu. Keď mäso začne mäknúť
zalejeme ho červeným vínom a trochou mäsového vývaru
pridáme sušené šípky
lyžicu octu a dopečieme domäkka. Osobitne si pripravíme karamel tak
ž roztopíme lyžicu masla
pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru a necháme za stáleho miešania na slabom ohni zhnednúť. Potom do karamelu zamiešame lyžicu hladkej múky a vymiešame riedku zápražku
ktorú pridáme do vypečenej šťavy zo zajaca. Nakoniec ju ochutíme citrónovou šťavou
pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry
povaríme a precedíme. Omáčku
ktorá má mať pikantnú kyslastú chuť
podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.