500 g mäsa z bravčového pliecka
slanina
1 vajce
kel
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.
Pekný zdravý kel rozoberieme na listy
umyjeme ich a obaríme slanou vodou. Potom necháme odkvapkať na site. Zatiaľ pomelieme mäso
pridáme cibuľu nadrobno nakrájanú a opražnú na masti
soľ
trochu mletého čierneho korenia a 1 celé vajce. Dobre premiešame a plníme kelové listy
ktoré stláčame
aby z nich plnka nevypadla. Dno panvice vyložíme plátkami údenej slaniny a na ne poukladáme závitky plneného kelu. Pečieme v rúre - často podlievame vývarom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.