Vykostený srnčí chrbát
100 až 200 g slaniny
1 hrnček sladkej smotany
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica ríbezľového žlé
1 lyžica hladkej múky
50 ml oleja
500 ml mäsového vývaru
nasekaná zelená petržlenová vňať
sušený tymian
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ
alobal.
Srnčí chrbát umyjeme
osušíme
blany stiahneme
vykostíme
osolíme
vtrieme doň mleté biele korenie
posypeme sušeným tymianom
nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a poukladáme naň plátky slaniny. Takto pripravené mäso zabalíme do dvojitého alobalu
pričom dbáme na to
aby kraje alobalu boli dobre uzavreté
a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Potom mäso vyberieme z rúry
vybalíme z alobalu
kraje stlačíme (aby šťava nevytiekla) a v mierne teplej rúre dopekáme ešte asi 45 minút. Maslo a olej roztopíme
prisypeme múku a vymiešame dohladka. Potom postupne pridáme mäsový vývar
povaríme
prilejeme vypečený tuk zo srnčieho chrbta
sladkú smotanu
sójovú omáčku
ríbezľové žlé a podľa chuti osolíme. Omáčku môžme nakoniec aj zahustiť popučeným mäkkým syrom. Mäso nakrájame na rovnaké rezy a polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi a s brusnicovým kompótom alebo niektorým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.