500 g bravčovej pečene
štvrťka hlávky čerstvej kapusty (alebo 100 g čerstvého špenátu)
30 g čínskych čiernych húb (uchovec bazový)
2 strúčiky cesnaku
škrob
olej
soľ. Nálev: 2 lyžice ryžového vína alebo vína typu sherry
50 ml sójovej omáčky
2 lyžice hovädzieho vývaru
pol lyžičky wej-su (výťažok z obilia
ktorý môžme nahradiť glutasolom)
na hrot noža práškového cukru
trocha soli.
Pečeň nakrájame na veľmi tenké plátky
ktoré trocha osolíme
obalíme škrobom rozmočeným v studenej vode a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 1 minútu. Potom za stáleho miešania pridáme dobre umyté a sparené listy kapusty
tenké plátky cesnaku a nakrájané
vopred namočené čínske čierne huby. Všetko zalejeme pripraveným nálevom a podusíme
až kým sa skoro celá šťava nevydusí.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.