200 g baranieho mäsa bez kostí
50 g uvarenej ryž
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ. Rezancové cesto: 2 vajcia
100 g hladkej múky
1 až 2 lyžice vody
olej na vyprážanie
soľ.
Mäso pomelieme spolu s očistenou cibuľou
osolíme
okoreníme
pridáme zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a uvarenú vychladnutú ryžu
všetko pokvapkáme vodou
dobre premiešame a odložíme na chladné miesto. Z múky
vajca a vody urobíme mäkšie rezancové cesto
ktoré osolíme
rozvaľkáme na posúch hrubý asi 1 cm a necháme chvíľu odpočívať. Potom z neho povykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm
na jednu polovicu kolieska dáme trocha pripravenej plnky
okraje cesta natrieme rozšľahaným vajcom
preložíme a okraje pevne spojíme. Takto pripravené čeburky vypražíme na masti v hlbšom pekáči dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.