2 lyžice instantných sójových kúskov (sójové mäso)
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžičku solamylu
1 liter zeleninového bujónu (2 kocky)
1 mrkvu
10 g čiernych alebo iných sušených húb
100 g hlávkovej kapusty
2 lyžičky sójovej omáčky
2 lyžice octu
5 lyžičiek vody
glutasol
2 žĺtky
štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky.
Sójové kúsky uvaríme podľa návodu v osolenej a okorenenej vode. Necháme ich vychladnúť
vyžmýkame ich a zmiešame so solamylom. Zeleninový vývar privedieme do varu
sójové mäso
postrúhanú mrkvu
vopred namočené huby
kapustu pokrájanú na rezance a prudko varíme 3 minúty (zelenina musí zostať surová). Primiešame sójovú omáčku
mleté čierne korenie
ocot
vodu a glutasol. Žĺtky rozšľaháme a vlejeme do polievky. Pridáme štipľavú papriku a povaríme 1 minútu. Podľa potreby dosolíme a dochutíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.