Pečená kačica s hmotnosťou 2000 g
20 jarných cibuliek nakrájaných na pásy dlhé 7 cm. Palacinky: 450 g múky
1 lyžica rastlinného oleja
1 lyžička sezamového oleja
voda
múka na posypanie
štipka soli. Zálev: 4 lyžice sójovej pasty
1 lyžica sezamového oleja
1 lyžica podzemnicového oleja
4 lyžice cukru
120 ml vody. Ďalší zálev
hotový: 4 lyžice omáčky Hoi Sin
4 lyžice čínskej omáčky na opekanie.
Palacinky: Múku a soľ preosejeme do misy na zarábanie cesta. V prostriedku vyhĺbime jamku a postupne do nej nalejeme olej a vodu. Dobre vypracujeme
až získame vláčne cesto. Z misy ho preložíme na dosku a dôkladne miesime asi 3 minúty. Prikryjeme ho vlhkou čistou utierkou a necháme odpočinúť asi 10 minút. Znovu ho miesime asi 1 minútu a rozdelíme na 20 rovnako veľkých dielov. Každý obalíme v múke a vyvaľkáme na plátok s priemerom 15 cm. Panvicu na pražnie postavíme na plameň
a keď je mierne zohriata
položíme na ňu plátok z cesta a opekáme ho asi pol až 1 minútu. Objavia sa malé bublinky: obrátime ho a necháme znovu opekať pol až 1 a pol minúty. Nadvihneme a skontrolujeme
či sa na spodnej strane objavili drobné hnedavé škvrnky - pokiaľ nie
pečieme ešte niekoľko sekúnd. Zvyšujúce palacinky pripravíme rovnakým spôsobom a uchováme ich naukladaná na sebe a zabalené vo fólii
aby ostali teplé. Cukor
sójovú pastu a vodu zmiešame. Rozohrejeme wok
nalejeme doň olej a cukrovú zmes. Uvedieme do varu
a keď sa cukor rozpustí
prelejeme ju do misky. Kačicu položíme na doštičku a z pÅ•s a stehien nakrájame tenké plátky. Na každý tanier položíme palacinku
prikryjeme ju plátkom kačice a niekoľkými pásikmi cibuľky a polejeme zálevom podľa vlastného výberu. Palacinky zvinieme a podávame. Aby bola kačica dosť chrumkavá
rozdelíme ju na väčšie kúsky a tie fritujeme až získajú kôru.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.