1 lyžica vyšľahanej šľahačky
2 žĺtky
3 bielky
1 čajová lyžička masla
2 lyžice rumu
2 lyžice hrozienok
1 lyžica cukru
1 čajová lyžička vanilkového cukru
práškový cukor na posypanie
štipka soli.
Hrozienka umyjeme
necháme odkvapkať a v miske premiešame s rumom. Necháme stáť
kým všetok rum nevsiakne do hrozienok. Žĺtky s vanilkovým cukrom vytrieme do peny. Bielky so soľou a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Hrozienka zamiešame do žĺtkového krému. Zapracujeme tiež sneh a vyšľahanú šľahačku. Veľkú misu vytrieme maslom a ohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Do misy dáme vaječnú hmotu a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Nádobu vyberieme z mikrovlnej rúry a špachtľou oddelíme od okraja. Omeletu dopečieme za 2 minúty pri výkone 360 W
preložíme napoly a ihneď podávame posypanú práškovým cukrom. Tip: Ak chceme omeletu naplniť hrozienka vynecháme. Plnku natrieme na omeletu po prvom pečení a až potom ju dopečieme. Podávame preložnú napoly a posypanú práškovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.