3 žĺtky
3 bielky
10 g masla
2 lyžice sladkej smotany
mleté čierne korenie
soľ.
Žĺtky rozhabarkujeme so smotanou a ochutíme soľou a čiernym korením. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh opatrne zapracujeme do žĺtkov. Vo veľkej plochej sklenej mise pri výkone 600 W za 40 sekúnd rozpustíme maslo. Do misy vylejeme vaječnú zmes a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Omeletu na okrajoch trocha ponadvihujeme špachtľou a dokončíme za 2 minúty pri výkone 360 W. Gumovou špachtľou omeletu opatrne preložíme na polovicu a položíme na predhriaty tanier. Tip: Omeleta lepšie narastie
ak sneh šľaháme ručne. Omeletu môžme plniť rôznymi plnkami. Postup je však potom trocha iný. Plnku musíme pripraviť ako prvú. Do sklenej formy dáme trochu masla a 1 minútu zohrievame pri výkone 600 W. Potom do nej vložíme zeleninu a dusíme ju prikrytú 2 minúty alebo trocha dlhšie pri výkone 490 W. Do formy na omeletu dáme maslo a vaječnú zmes a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Potom dáme na vrch zeleninovú plnku a omeletu dokončíme podľa predchádzajúceho predpisu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.