450 g horkej čokolády
150 g masla
10 žĺtkov
12 bielkov
225 g hladkej múky
275 g práškového cukru.
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Žĺtky ušľaháme s polovicou cukru a zamiešame do roztopenej čokolády. Zo 6 bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh
ktorý zamiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku. Zmes dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej hladkou múkou a pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Medzitým ušľaháme tuhý sneh zo zvyšných bielkov
postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Touto zmesou potrieme upečený a vychladnutý koláč
povrch posypeme nastrúhanou čokoládou a pred podávaním dáme do mrazničky na 2 hodiny zmraziť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.