Pekný kus sviečkovice očistíme a odblaníme. Kúsok slaniny a rovnaký kúsok bravčového a teľacieho mäsa pomelieme
pridáme malú nastrúhanú cibuľu
soľ
mleté čierne korenie a trocha šampiňónov (ak samozrejme nemáme vzácnu hľuzovku). Do sviečkovice urobíme nožom väčší otvor
vytrieme ho čistým obrúskom
zvnútra trocha osolíme
naplníme pripravenou zmesou a zošijeme. Sviečkovicu previažme tenkou niťou
dáme do pekáča na maslo a cibuľu nakrájanú nadrobno a za stáleho podlievania upečieme domäkka. Z upečeného mäsa odstránime niť
mäso trocha zaťažíme a necháme vychladnúť. Studené nakrájame na tenké rezy. Podávame studené s majonézou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.