25 dkg margarínu (Palmarín
Smetol
Hera ap.) 25 dkg práškového cukru 25 dkg polohrubej múky 5 vajec 1 kypriaci prášok do perníka ovocie podľa sezóny
prípadne kompót tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Žĺtky s cukrom a margarínom vymiešame
pridáme múku s kypriacim práškom do perníka a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a na cesto poukladáme ovocie podľa sezóny alebo v zime kompót. Môžme použiť aj hrozienka alebo posekané orechy. Po upečení posypeme práškovým cukrom a pokrájame na úhľadne štvorce. Dobrú chuť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.