Petucini (široké rezance stočené do klbka zelené aj biele)
olej
kuracie prsia
šampiňóny
čierne mleté korenie
biele víno
do vriacej vody dáme olej
soľ
petucini. Varíme nezakryté asi 10 min. Potom pod studenou vodou ochladíme
pridáme olej
premiešame
necháme odležať. Z kuracích pŕs nakrájame rezance. Na panvici speníme cibuľu
pridáme mäso
premiešame
zarestrujeme
pridáme soľ
čierne korenie
zarestujeme
pridáme šampiňóny
oregáno
trochu masla
po chvíli víno
po chvíli smotanu a necháme prevrieť. Odkvapkane petucini pridáme do omáčky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.