Jelenie stehno
červené víno
bylinková zmes
olej
divoké korenie
mleté čierne korenie
soľ. Bylinkové maslo: Maslo
šampiňóny
uhorky
kapia
petržlenová vňať
tymian
soľ.
Z odležaného jelenieho stehna nakrájame pravidelné rezne
zľahka ich naklepeme
po okrajoch narežme
posypeme bylinkovou zmesou a opečieme na rozpálenom oleji. Rezne vyberieme
výpek mierne podlejeme vodou
pridáme soľ
divoké a mleté korenie a trochu červeného vína. Chvíľu povaríme. Bylinkové maslo si pripravíme z uvedených surovín
ktoré premiešame a vytvarujeme do úhľadných valčekov
ktoré necháme stuhnúť na chladnom mieste. Pri servírovaní položíme na mäso plátok bylinkového masla.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.