500 - 750 g kyslej kapusty s nálevom
1 cibuľu
2 bobkové listy
400 g bravčového bôčika
30 g sušených húb
3 lyžice rajčinového pretlaku
150 g údenej klobásy
40 g slaniny
30 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu)
pridáme posekanú cibuľu
bobkový list
umyté
na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké
pridáme rajčiakový pretlak
umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny
múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou
mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.