300 g pečeného prerasteného bravčového mäsa
šťava z pečenia
4 natvrdo uvarené žĺtky
2 čajové lyžičky pikantnej (alebo kremžskej horčice)
2 lyžice ostrého kečupu
2 čerstvé paradajky
1 zeleninová paprika
1 nastrúhaná cibuľa
4 strúčiky cesnaku
mletá rasca
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
soľ.
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme šťavu z pečenia
vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky
horčicu
nastrúhanú cibuľu
trochu drvenej rasce
rozotretý cesnak
ostrý kečup a soľ podľa potreby. Z takto pripravených surovín dôkladným vymiešaním pripravíme nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo
sendvič alebo nasucho opražné hrianky. Nakoniec posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ozdobené kolieskami čerstvých paradajok a kolieskami zeleninovej papriky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.