450 g jahnňacej pečene nakrájanej na kúsky veľké 2.5 cm
2 lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry)
8 lyžíc sójovej omáčky
4 nasekané jarné cibuľky
štipka mletého anízu
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nadrobno nasekaného
2 lyžičky cukru
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.
Pečeň povaríme asi 4 minúty v takom množstve vody
aby bola ponorená. Dobre ju osušíme. Pridáme sójovú omáčku
jarnú cibuľku
čierne korenie a mletý aníz. Pomaly varíme prikryté na miernom plameni asi 15 minút
až je pečeň mäkká. Podávame so zemiakovými plackami
alebo ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.