700 g teľacieho stehna
200 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
5 až 10 strúčikov cesnaku na obložnie
múka
2 lyžice oleja
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička tymianu
zelená petržlenová vňať
zelená zelerová vňať
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
2 strúčiky cesnaku očistíme a po dĺžke rozštvrtíme. Pripravené varené mäso prešpikujeme cesnakom
osolíme
okoreníme a obalíme v múke. Zohrejeme olej
vložíme mäso a zo všetkých strán opečieme. Súčasne obložíme cesnakom a bylinkami. Nádobu prikryjeme a necháme dusiť asi 90 až 100 minút. Mäso vyberieme a v hliníkovej fólii držíme teplé. Základ rozriedime vínom
trochu povaríme a pretrieme. Mäso nakrájame na plátky a podávame obliate omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.