4 bažantie prsia
6 lyžíc olivového oleja
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 lyžica majoránu
1 lyžica tymianu
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 2 lyžice masla (alebo tuku)
80 ml sherry
20 ml koňaku
3 lyžice brusníc
1 lyžica celého zeleného korenia
zväzok medovky.
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom
tymianom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Dáme na mäso a marinujeme minimálne 2 hodiny. Potom vyberieme z marinády
opečieme na panvici (alebo grile)
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a odložíme na teplé miesto. Maslo rozpálime v malom hrnci a krátko v ňom opečieme zrnká zeleného korenia. Pridáme brusnice
sherry a koňak a zohrejeme. Nakoniec primiešame nasekanú medovku
prsia upravíme na taniere
polejeme omáčkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.