Pikantné bravčové karé 750 chudého karé
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica worchestrovej omáčky
olej
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.
24 hodín vopred si pripravíme marinádu zo sójovej a worcestrovej omáčky
horčice
2 lyžíc oleja a pretlačeného cesnaku. Mäso umyjeme
nakrájame a mierne naklepeme. Posypeme korením a troškou soli. Dáme do marinády a odložíme do chladničky. Mäso potom opekáme na horúcom oleji z oboch strán. Podávame s ryžou alebo so zemiakovými hranolkami spolu so zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.