4 bravčové kotlety po 100 g
3 lyžice bieleho vína
hladká múka podľa potreby
4 lyžice oleja
1 cibuľa
čajová lyžička horčice
soľ.
Kotlety naklepeme
osolíme a poprášime múkou. Opečieme ich na oboch stranách v rozpálenom oleji (tuku). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a mierne podliate dusíme asi pol hodiny. Potom pridáme horčicu
víno a ešte chvíľu dusíme. Môžme podávať s varenými zemiakmi posypanými jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou
prípadne so zemiakovou kašou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.