400 g bravčového mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
250 g miešaného zaváraného ovocia
4 štipľavé papričky
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica worcestrovej omáčky
tuk
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na malé rezne (medailóniky). Naklepeme
osolíme a okoreníme. Štipľavé papričky nasekáme na malé kúsky a premiešame so sójovou a worchestrovou omáčkou. Vzniknutou zmesou zalejeme mäso a necháme ho odležať v chladničke 24 hodín. Pred prípravou mäso osušíme a opečieme v rozpálenom tuku z oboch strán. Ak je mäso tvrdšie
podlejeme ho trochou vody a udusíme domäkka. Udusené mäso poprekladáme rôznym zaváraným ovocím. Takto naukladané porcie môžme navÅ•šiť do pyramídy a spojiť ihlicou. Podávame so zemiakovou kašou
alebo hrozienkovou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.