450 g hovädzieho filé
nakrájaného na prúžky dlhé 2.5 cm
4 jarné cibuľky nakrájané na plátky
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
2 cm čerstvého korenia ďumbieru
olúpaného a rozdrveného
pol čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
soľ. Marináda: 3 malé hviezdičky anízu
pol čajovej lyžičky mletého fenikla
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný)
1 lyžička cukru.
Marinovacie prísady zmiešame dohromady. Pridáme prúžky hovädzieho mäsa
ďumbier
soľ a marinujeme asi 20 minút. Vo woku rozohrejeme olej a za stáleho miešania pražíme cibuľku asi 1 minútu. Pridáme hovädzie mäso
mleté čierne korenie a sójovú omáčku
miešame a pražíme asi 5 minút. Podávame so zálevom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.