4 kuracie stehná
4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
4 paradajky
1 čili paprička
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
2 zväzky jarnej cibuľky
tuk na pečenie
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžica karí korenia
zväzok pažítky
zväzok tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a dobre ponatierame mletou červenou paprikou a karí korením. Potom ich opečieme v rozpálenom tuku
preložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 30 minút. Medzitým rozpálime na panvici maslo a opražíme v ňom cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku
očistenú a umytú jarnú cibuľku nakrájanú na prúžky a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak
zalejeme bielym vínom a varíme tak dlho
až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Pridáme nasekaný tymian a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Stehná dáme na taniere
pridáme zeleninovú zmes
posypeme pažítkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.