Teľací jazyk uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. K napoly uvarenému jazyku pridáme koreňovú zeleninu a dovaríme. Uvarený jazyk opláchneme chladnou vodou
stiahneme z neho kožu a necháme ho vychladnúť. Podávame ho studený s niektorou pikantnou omáčkou alebo majonézou. Obľúbená je omáčka s mletým čiernym korením. Pripravíme si ju tak
ž na masle opražíme uvarenú zeleninu nakrájanú nadrobno
prilejeme trocha vývaru a mierne povaríme. Potom zeleninu pretrieme cez sito
pridáme hnedú zápražku
biele víno a znova dobre povaríme. Nakoniec podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením a pridáme ešte kúsok čerstvého masla alebo uvareného rozotretého špiku. Jazyk nakrájame na pravidelné rezy
uložíme na misu a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Omáčku nalejeme do omáčnika a podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.