Ryžu sparíme teplou vodou
studenou prepláchneme a necháme odkvapkať. V hrnčeku na masle trocha opražíme nakrájanú cibuľu
pridáme ryžu a pri miernej teplote za stáleho miešania podusíme. Potom prilejeme trocha horúcej vody
osolíme
okoreníme a za občasného ľahkého premiešania uvaríme. Hrniec prikryjeme a necháme stáť na miernom ohni tak dlho
až kým sa všetka voda nevyparí. Potom ryžu presunieme na zohriatu misu
zalejeme roztopeným maslom a opatrne premiešame 2 vidličkami. Podávame ju ako prílohu k rôznym jedlám alebo do nej zamiešame pripravené teplé mäso
ryby či podusenú zeleninu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.