70 g údenej slaniny
200 ml kyslej smotany
600 g polohrubej múky
1 vajce
pažítka
soľ. Plnka: 4 zemiaky
200 g bryndze
1 lyžica kyslej smotany
nasekaný čerstvý kôpor.
Z múky
vajca
soli a z vody pripravíme tuhšie cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trochu plnky
cesto preložíme do tvaru trojuholníka
okraje dobre popritláčame
pirohy uvaríme v osolenej vode a uložíme do misy. Slaninu nakrájame na kocky a rozpražíme. Uvarené pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou
posypeme škvarkami a nakrájanou pažítkou a zalejeme hustou kyslou smotanou. Plnka: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme a pretrieme cez sito. Pridáme bryndzu
nasekaný kôpor
kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.