2 vajcia
100 g horkej čokolády
50 ml rumu
150 g nastrúhaných mandlí
6 karlovarských oblátok
100 g práškového cukru. Čokoládová poleva: 200 g mliečnej čokolády
50 ml rumu.
Maslo vymiešame do peny
pridáme cukor
nastrúhanú čokoládu
postupne vajcia
rum a opražné nastrúhané mandle. Všetko spolu dobre vymiešame a naplníme 5 oblátok
ktoré priložíme na seba. Šiestou oblátkou tortu uzavrieme
zaťažíme rovným tanierom alebo dnom z tortovej formy
na ktoré položíme závažie alebo hrniec s vodou. Necháme odležať asi 2 hodiny. Nakoniec tortu polejeme čokoládovou polevou. Pred poliatím môžme boky torty posypať nastrúhanými mandľami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.