3 vajcia
10 g roztopeného masla
40 g plnotučného tvarohu
90 g cukru
4 lyžice černicového lekváru
2 lyžice cukru na posypanie
60 g polohrubej múky
2 lyžice práškového cukru
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry.
Väčšiu opekaciu nádobu vytrieme maslom a posypeme 2 lyžicami cukru. Vajcia
zvyšný cukor a citrónovú šťavu vymiešame do peny. Zapracujeme polohrubú múku. Cesto dáme do opekacej nádoby a povrch zarovnáme. Pečieme 6 minút pri výkone 600 W. Tvaroh vymiešame s lekvárom. Ľanový obrúsok posypeme cukrom. Naň vyklopíme upečené piškótové cesto a obrátime
aby svetlá strana bola navrchu. Cesto trocha postláčame a potrieme černicovým tvarohom. Ešte teplé zavinieme. Piškótovú roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Tip: Piškótové cesto môžme naplniť aj iným lekvárom alebo hustým čokoládovým či karamelovým krémom. Pečieme ho v opekacej nádobe
aby dostalo lepšiu farbu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.