Šľahačka
750 g nastrúhaných jabĺk
2 balíky piškót
čokoládová poleva
2 balíčky krémového prášku Zlatý klas
6 lyžíc kryštálového cukru
400 ml vody.
Nastrúhané jablká dáme variť do 2000 ml vody s cukrom. Keď hmota zhustne
pridáme Zlatý klas
ktorý sme rozmiešali v 200 ml vody a uvaríme hustú žlatínovú kašu. Na dno tortovej formy poukladáme vrstvu piškót a na ňu navrstvíme časť jablkovej kaše. Postup opakujeme tak
aby vrchnú vrstvu tvorili piškóty. Hotové dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou alebo ovocím
orechmi a podobne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.