Pivovarský tokáň 400 g bravčového bôčika
60 g údeného syra
1 lyžica kečupu
500 ml piva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
1 lyžica strúhanky (alebo ovsených vločiek)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Prerastený bôčik umyjeme
vykostíme a nakrájame na hrubšie rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenom oleji
pridáme mäso a zo všetkých strán opečieme. Osolíme
okoreníme
pridáme rozotretý cesnak a mleté nové korenie. Podlejeme
prikryjeme a dusíme domäkka. Šťavu zahustíme strúhankou
zalejeme pivom a odokryté varíme
až kým sa polovica piva nevyvarí. Potom posypeme nastrúhaným syrom
pokvapkáme kečupom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.