500 g chesterského syra
250 ml svetlého piva
1 lyžica horčice
worchestrová omáčka
tabasco.
Syr nahrubo nastrúhame. V hrnci na fondue necháme na sporáku zovrieť svetlé pivo. Postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
pokiaľ nevznikne jednoliata masa. Horčicu zmiešame s niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky a niekoľkými kvapkami tabasca. Fondue ďalej necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym alebo ražným chlebom
zelerom alebo kolieskami uhorky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.