30 g anglickej slaniny
1 vajce
150 g syra
100 g paradajok
100 g póru
100 g špenátového pretlaku
100 g nakladaných húb
50 g sterilizovaného hrášku
50 g sterilizovanej sóje
30 g olív
80 g cibule
2 strúčiky cesnaku
pol čajovej lyžičky sójovej omáčky
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvaríme natvrdo. Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme. Paradajky umyjeme
cibuľu olúpeme. Slaninu nakrájame na pásiky
cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok
sóju
olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno. Slaninu na panvici zľahka opražíme
prisypeme časť cibule
upražíme do sklovita
potom pridáme pripravený špenát
osolíme a všetko dusíme asi 5 minút. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny. Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami
druhú časť posypeme hráškom
sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou
tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou
ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom a na poslednú rozložíme sterilizované huby
posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme. Tip: Túto pizzu môžme pripraviť s ľubovoľnou kombináciou rôznych plniek.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.