150 g varenej šunky
100 g suchej salámy
200 g nastrúhaného syra
12 artičokových srdiečok
20 čiernych olív
1 konzerva olúpaných paradajok
4 lyžice paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
polotuhé kysnuté cesto
tuk na vymastenie foriem
1 a pol zväzku oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky dáme na sito
umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Olej rozpálime v panvici a rýchlo na ňom opečieme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou
potom pridáme paradajky a varíme
až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Odstavíme
necháme vychladnúť a primiešame nakrájané oregano. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Natrieme ho paradajkovým pretlakom. Šunku a salámu nakrájame na prúžky a spolu s artičokami a olivami rozložíme na cesto. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a povrch posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Hotovú pizzu posypeme čerstvo nakrájaným oreganom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.