50 g syra
250 g baklažánu
100 g šampiňónov
150 g kečupu
50 g olív
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
oregano
mletá rasca
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
soľ.
Pripravíme si cesto. Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať
potom ich osušíme obrúskom. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak rozotrieme s trochou soli a zmiešame s oreganom a rascou. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto rozotrieme kečup
poukladáme plátky baklažánu
ktoré potrieme cesnakovou zmesou. Navrch dáme nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze niekoľkokrát potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Syr nakrájame na pásiky
ktoré poukladáme tesne pred dopečením na pizzu. Potom ho necháme v rúre roztopiť. Tip: Namiesto baklažánu môžme použiť natenko nakrájaný patizón
ktorý pokvapkáme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.