1 Encián
150 g syra (eidam)
150 g kečupu
100 g sterilizovaného hrášku
100 g šampiňónov
oregano
tymian
tuk na vymastenie plechu
soľ.
Pripravíme si cesto. Tvrdý syr nastrúhame. Encián nakrájame na pásiky. Očistené šampiňóny nakrájame na plátky (môžme použiť aj sterilizované šampiňóny v slanom náleve). Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech. Najprv cesto potrieme kečupom
z nakrájaného Enciánu vytvoríme na ňom pásy
ktoré striedame s pásmi šampiňónov a hrášku. Pizzu posypeme oreganom a tymianom. Solíme len veľmi málo. Dáme piecť do vyhriatej rúry
počas pečenia okraje pizze môžme potierať vodou alebo rozšľahaným vajcom. Pizzu pred dopečením posypeme syrom a necháme ešte chvíľu zapiecť
kým sa syr neroztopí.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.