400 g miešaného mletého mäsa
200 g nastrúhaného ementálu
8 paradajok
1 feferónka
malá konzerva olúpaných paradajok
lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
krehké cesto
šálka strúhanky
zväzok zelenej petržlenovej vňate
lyžica mletej červenej papriky
lyžica nasekaného oregana
trochu Podravky
čajová lyžička karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Okoreníme mletou červenou paprikou
karí a nasekaným oreganom a pridáme olúpané paradajky. Primiešame paradajkový pretlak
osolíme a ochutíme feferónkou nadrobno nasekanou
mletým čiernym korením a vegetou. Varíme na prudkom ohni
až kým sa tekutina neodparí. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou a obložíme plátkami paradajok. Na ne rozložíme mäsovú zmes a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.