100 g mäsa z mušlí
100 g varenej šunky
200 g nastrúhaného syra
100 g kuchynsky upravenej sépie
100 g kreviet
8 stredne veľkých paradajok
2 šálky bešamelovej omáčky
4 lyžice strúhanky
tuhé kysnuté cesto
tuk na vymastenie foriem
pol zväzku bazalky
pol zväzku oregana.
Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Pripravíme si krevety
mušle a sépiu. Šunku nakrájame na malé kocky. Bešamelovú omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a prebratými
umytými a nakrájanými bylinkami. Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou
obložíme plátkami paradajok a rovnomerne naň rozložíme zvyšné prísady. Povrch polejeme syrovou omáčkou
vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.