150 g syra Mozarella
1 balíček mrazeného špenátu (450 g)
20 g pokrmového tuku
500 ml mlieka
1 lyžica hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky
dáme na rozpálený tuk a za stáleho miešania necháme rozmraziť. Keď sa voda odparí
pridáme múku rozmiešanú v mlieku
cesnak rozotretý so soľou a všetko chvíľu povaríme. Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravený špenát a podľa chuti ho okoreníme. Navrch rozložíme plátky syra a pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Tip: Na pizzu môžme použiť aj čerstvý špenát. Očistené špenátové listy uvaríme v malom množstve osolenej vody
precedíme a nasekáme. Špenát rozložíme na pizzu a posypeme najemno nasekaným cesnakom. Mozarella je jemný
mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka
dnes sa však robí z kravského mlieka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.