400 g nastrúhaných patizónov
3 vajcia
60 g mrkvy
1 veľká cibuľa
hladká múka
rasca
olej
soľ.
Cibuľu najemno nakrájame a osmažíme na troche tuku. Patizóny olúpeme a veľké semená z nich odstránime. Očistenú mrkvu a patizóny nahrubo nastrúhame
pridáme ich na panvicu k cibuli
ochutíme rascou a spolu dusíme asi 10 minút. K vychladnutej zmesi pridáme múku
žĺtky a sneh z bielkov. Hustotu cesta upravíme podľa potreby múkou alebo mliekom. Na panvicu pomocou lyžice kladieme malé placky a vyprážame ich na rozpálenom tuku najprv pomaly a potom prudšie. Podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.