300 g pomletého bravčového mäsa
300 g pomletého baranieho mäsa
2 zelené papričky
4 paradajky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
50 ml oleja
zelená petržlenová vňať
pol lyžičky oregana (pamajoránu)
mleté čierne korenie
soľ.
Obidva druhy pomletého mäsa premiešame
pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno
pretretý cesnak
zelené papriky nakrájané nadrobno a znova premiešame. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
oreganom a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
premiešame a sformujeme malé ploché placky
ktoré necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 hodiny. Vyprážame ich na ražni z každej strany asi 5 minút
pričom ich občas potrieme olejom. Spolu s nimi opečieme na ražni aj rozpolené paradajky. K tejto pochúťke podávame miešaný zeleninový šalát pripravený z uvarenej suchej fazule
zo zelených paprík a z koliesok cibule
zaliaty octovo - olejovým nálevom a ochutený rozličnými koreninami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.