12 lyžíc mletého vareného hovädzieho mäsa
2 vajcia
cibuľa
3 lyžice hladkej múky
100 g masti
6 lyžíc vývaru
6 lyžíc strúhanky
mleté čierne korenie
so
Z múky a masti urobíme svetlú zápražku
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu miešame
až sa cibuľa spení. Rozriedime vývarom
znova povaríme a necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame pomleté varené hovädzie mäso a vajcia. Okoreníme podľa chuti
posolíme a pridáme strúhanku. Z masy robíme väčšie placky. Vložíme ich do rozšľahaného bielka
obalíme v strúhanke a vyprážame. Placky môžme opiecť aj bez strúhanky - asi 5 minút z každej strany. Vyberieme na zohriaty tanier
dáme do rúry a na každú placku položíme oriešok sardelového masla. Tuk poprášime múkou a keď zružovie
pridáme čajovú lyžičku nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate. Potom zápražku zalejeme vývarom a povaríme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami a so šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.