4 veľké rezne z platesy
500 ml bieleho vína
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Biela omáčka: 150 g šampiňónov
300 ml mlieka
50 g masla na podusenie šampiňónov
50 g masla
50 g hladkej múky
soľ.
Rybie rezne poukladáme na pekáč
osolíme
okoreníme
posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
zalejeme bielym vínom
prikryjeme papierom
ktorý sme potreli maslom a upečieme na miernom ohni domäkka. Biela omáčka: Do horúceho masla vsypeme múku
za stáleho miešania trocha speníme
zalejeme mliekom
osolíme a za občasného premiešania varíme pol hodiny. Uvarenú omáčku ihneď precedíme. Nasekané šampiňóny podusíme osobitne na masle
a keď sú mäkké
pridáme ich do omáčky
ktorú za stáleho miešania ešte trocha povaríme. Podávame so zemiakmi. Omáčku podávame osobitne v omáčniku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.