4 kusy ošúpaného filé (alebo rezy z platesy)
1 vajce
2 lyžice suchého sherry
30 g čiernej čínskej kvasenej fazule
120 g mladých strukov hrášku
4 strúčiky cesnaku
3 lyžice sójovej omáčky
pol lyžice kryštálového cukru
1 lyžica sezamového oleja
2 cm dlhý kúsok čerstvého koreňa ďumbiera
2 lyžice rastlinného oleja
soľ.
Panvicu naplníme slanou vodou a necháme ju zovrieť. Pridáme struky hrášku a povaríme 1 až 2 minúty
potom precedíme. Zmiešame cesnak
ďumbier
nakrájanú i celú čiernu fazuľu
sójovú omáčku
sherry
cukor a sezamový olej. Zmes premiešame a necháme odstáť. Hárok pergamenového papiera veľkosti 30 x 34 cm preložíme napoly a ceruzou nakreslíme čiaru tak
aby sme po rozložní dostali tvar srdca. Polsrdce by malo byť také veľké
ž keď naň položíme kúsok filé
prázdne okraje by mali mať ešte aspoň 7 cm. Vystrihneme srdcia. Papierové srdcia rozložíme a potrieme rastlinným olejom do vzdialenosti 2.5 cm od okrajov. Vajce so soľou vyšľaháme a vajcovou polevou rovnomerne natrieme nepomastené okraje každého papierového srdca. Na polovicu každého papierového srdca položíme trošku hrášku a prikryjeme kúskom filé. Každý kúsok filé polejeme orientálnou zmesou a posypeme mladou cibuľou. Papier preložíme cez rybu
prejdeme po jeho obvode prstami
čím sa okraje spolu zlepia. Na okrajoch urobíme malé záhyby
aby dobre držali. Konce zakrútime
aby sa zvitky dobre uzavreli a zabránilo sa vytečeniu náplne počas pečenia. Zvitky položíme na plech
pečieme ich vo vyhriatej rúre 10 až 12 minút
kým papier nezhnedne a zvitky sa nenafúknu. Nafúknuté zvitky položíme na tanier
aby si každý stolujúci mohol zvitok otvoriť sám. Podávame s rezancami a s pečenou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.