Filé z treskovitých rýb
¼ sáčku zeleninovej zmesi
maslo
soľ
1 vajce
hladká múka
petržlenová vňať
Príloha: zemiakové hranolky
Plátky filé necháme chvíľu namočené v mlieku na zjemnenie chuti. Potom ich vyberieme
odkvapkáme
osolíme a postupne obaľujeme v múke
v rozšľahanom vajíčku
do ktorého sme pridali štipku soli
nasekaný petržlen a 2 PL vody. Takto pripravené filé kladieme do vymasteného pekáča a na každý plátok dáme kúsok masla. Podlejeme trochou vody a pečieme v horúcej rúre cca 30 min. Krátko pred servírovaním posypeme rybie filé zeleninou. Po chvíli pekáč vytiahneme z rúry a hotové jedlo podávame s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.