Malá kačica (asi 1000 g)
2 lyžice ryžového vína
100 g nakrájanej brokolice
100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
3 nasekané jarné cibuľky
1 strúčik cesnaku
2 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
niekoľko kvapiek sezamového oleja
2 lyžice vody
5 ml Glutasolu (nie je nevyhnutný)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
4 lyžice kuracieho vývaru
pol čajovej lyžičky cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Kačacie mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odstránime všetky kosti. Zmiešame dokopy Glutasol
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu a 1 lyžicu vody. Votrieme do kačice. Marinujeme ju asi 20 minút. Vo vriacej vode sparíme brokolicu asi 1 minútu a dôkladne ju osušíme. Rozohrejeme wok a prilejeme olej. Cibuľu
ďumbier
cesnak a bambusové výhonky pražíme za stáleho miešania asi 2 minúty. Pridáme kúsky kačice
miešame a oprážame asi 3 minúty. Pridáme cukor
soľ a čierne korenie podľa chuti
vývar
ryžové víno a sezamový olej. Miešame a varíme asi 3 minúty. Pridáme zvyšný kukuričný škrob zmiešaný s vodou. Miešame nad plameňom
až omáčka zhustne. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.