1 teľacia sviečkovica
4 lyžice masla
50 g lieskových orieškov
1 lyžica masti
mleté čierne korenie
soľ.
Lieskové oriešky pomelieme a zmiešame s maslom. Touto masou natrieme osolenú a okorenenú teľaciu sviečkovicu. Masť rozpálime na panvici a vložíme do nej mäso a na miernom ohni pri častejšom obracaní pečieme asi 20 až 25 minút. Necháme ešte v teplej rúre asi 5 minút odstáť. Mäso nakrájame na plátky
položíme na teplé taniere a potrieme orieškovým maslom. Podávame s pečenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.