4 pleskáče (prípadne iné ryby s bielym mäsom)
100 g prerastenej slaniny
50 g masla (môž byť aj margarín)
4 lyžice oleja
2 až 3 lyžice polohrubej múky
1 citrón
1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Ryby dôkladne umyjeme
očistíme (prípadne vypitveme). Potrieme citrónovou šťavou. Na oleji opražíme kúsky slaniny. Vyberieme z panvice na tanier a odložíme na teplé miesto. Ryby osušíme servítkou
osolíme a okoreníme. Obalíme v múke
prebytočnú múku oklepeme. Výpek zo slaniny rozdelíme na dve panvice
zohrejeme a v každej z nich pečieme na silnom ohni asi 15 minút dve ryby. Po 2 minútach pridáme po 25 g masla. Ryby opatrne obrátime na druhú stranu a pečieme ďalšie 3 až 4 minúty. Upečené ryby vyberieme na misu
polejeme výpekom
posypeme slaninou a petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Pokrm je ideálny na štedrovečerný stôl.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.