250 g šunky
4 vajcia
200 g tvrdého syra (eidam)
400 g paradajok
2 bagety
250 g póru
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
ďumbier
bazalka
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Bagetu priečne prerežme na rovnaké polovice. Vrchnú časť bagety odrežme (asi 1/5 hornej časti). Časť striedky vyberieme tak
aby v bagete ostala kôrka a asi 1 cm vrstva cesta. Do vzniknutej dutiny dáme plnku. Najprv poukladáme plátky šunky
na ňu rozložíme kolieska póru a nadrobno nakrájané paradajky. Osolíme a posypeme bazalkou a korením. V hrnčeku rozmiešame vajcia s majoránom
ďumbierom a všetko dobre vyšľaháme. Zalejeme plnku v bagete. Do vyhriatej rúry vložíme na plechu alebo na alobale (pozor
aby sa vytečené vajce neprilepilo na alobal!) a pečieme asi 5 minút. Potom posypeme nastrúhaným syrom
znížime teplotu a ešte 5 minút dopekáme. Keď sa syr roztopí
vyberieme z rúry a posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.