600 g bravčového mäsa na roládu
100 g párkov
4 vajcia
1 menšia cibuľa
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
odblaníme a rozrežme na široký
tenký plát. Osolíme
okoreníme
jemne naklepeme a z jednej strany potrieme horčicou. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti
pridáme rozšľahané vajcia
soľ a urobíme pražnicu. Naukladáme ju na mäso. Do stredu uložíme olúpané párky
mäso zvinieme do rolády a previažme hrubou niťou. Vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme a zakryté upečieme domäkka. Chvíľu pred dopečením odokryjeme
aby bolo mäso ružové a chrumkavé. Mäso zbavíme nite a nakrájame asi na pol centimetrové plátky. Podávame s dusenou ryžou a s ovocným kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.